PATENTLE TÜRKİYE YARIŞMASI

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından bu yıl 4. defa düzenlenecek olan üniversitelerimizde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik patent yarışması başlıyor.

Patentle Türkiye sloganı ile başlayacak olan yarışma, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, öğrencilerin gelecekte profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamaktadır.

Üniversite öğrencilerimizin, teknolojik gelişimin en önemli araçlarından biri olan patent konusunda farkındalıklarını artırmak ve öğrencilerin patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamak amacıyla Kurumumuz tarafından 4. Patentle Türkiye - Üniversiteler Patent Yarışması düzenlenecektir.

Yarışma kapsamında yapılacak patent başvuruları 1 Mayıs -  15 Aralık 2024 tarihleri arasında Türk Patent ve Marka Kurumu  Elektronik Başvuru Sistemi (EPATS) üzerinden alınacaktır.

KİMLER KATILIM SAĞLAYABİLİR?

Okullarımızda öğrenim gören ve teknik bir buluş/fikre sahip olup patent başvurusu yapacak her üniversite öğrencisi (ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) yarışmaya katılım sağlayabilir.

Bir patent başvurusunun yarışma kapsamında değerlendirilmesi için başvuru sahipleri içinde en az 1 öğrenci yer almalıdır. Örneğin aşağıdaki durumlarda başvuru yarışmaya kabul edilir. Tüzel kişiler öğrencilerle birlikte yarışmaya katılım sağlayamaz.

✔Öğrenci

✔Öğrenci + danışman akademisyen

Yarışmanın ödül töreninde yarışmanın birincisine 100.000.-TL, ikinciye 80.000.-TL, üçüncüye 60.000.-TL, dördüncü, beşinci ve altıncıya 50.000.-TL, yedinci, sekizinci ve dokuzuncu ve onuncuya 40.000.-TL ve geri kalan ilk 20’ye giren 10 öğrenciye 30.000’er TL olmak üzere toplam 850.000.-TL ödül verilecektir.

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.