2020 YLSY Başvuruları Başlamıştır

 

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin başvuruları Resmî Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS - http://rebus.meb.gov.tr) üzerinden alınmaya başlanmıştır. 10 - 18 Eylül 2020 tarihleri arasında (Başvurular 18 Eylül 2020 tarihinde saat 17.00'da sona erecektir.) alınacak başvurularda adayların 2020 YLSY süreci ve kontenjanlara ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak için duyuru ekinde yer alan 2020 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu ile Tercih Tablosu´nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adayların 2020 YLSY Tercih Tablosunda yer alan "Tamamlanacak Öğrenim Seviyesi"nde öğrenim görmeleri gerekmektedir. Adayların bu doğrultuda başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir.

Adaylar "T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarası ile yakınının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numarasını" kullanarak REBUS'a giriş yaptıktan sonra 2020 YLSY Başvuru İşlemleri Kılavuzu doğrultusunda başvurularını yapabileceklerdir.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğünün http://yyegm.meb.gov.tr internet adresindeki 2020 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu ve eklerini inceleyebilir.

ÖNEMLİ NOT: Sisteme giriş yaparak bilgilerini kaydeden ya da tercihte bulunan adaylardan bilgilerini ya da tercihlerini güncellemek isteyenler "2020 YLSY Başvuruları İçin Tıklayınız" sekmesiyle tekrar giriş yapabilir.

ÖNEMLİ DUYURU: Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumları'nın yerine Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu kurulmuştur. Bu doğrultuda 2020 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu'nda gerekli değişiklikler yapılarak ekte sunulmuştur.

 

 2020 YLSY Başvuru İşlemleri Kılavuzu için (Tıklayınız)

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.