2021 - SALT Araştırma Fonları Ön Başvuruya Açıldı

2021’de SALT Araştırma Fonları’yla altı proje desteklenecek!
SALT Araştırma Fonları'yla 19. ve 20. yüzyılda kent, toplum ve ekonomi tarihi ile 1950'ler sonrasında mimarlık, tasarım ve sanat üretimleri üzerine özgün belge edinimi ve araştırmaya yönelik projeler desteklenir. Kurumun odaklandığı konular ve/veya uzun soluklu arşiv ve araştırma projeleriyle ilişkili başvurular değerlendirmede önceliklidir.
Kent, toplum ve ekonomi tarihi araştırmaları, Osmanlı İmparatorluğu’nun 19. yüzyılı ve/veya 20. yüzyıl Türkiye’sinin sosyal ve ekonomik tarihine ilişkin içerikler ile SALT Araştırma bünyesindeki belge ve kaynakların kullanımıyla hazırlanan projeleri kapsar. 
Mimarlık ve tasarım araştırmaları, Türkiye’de 1950’ler sonrasında basılı kaynakların dışında kalan ya da mevcut kaynaklara özgün yaklaşımlar getiren çalışmalarla ilgilidir; tasarım nesnelerinden yapılı çevreye her türlü ölçek konu olarak seçilebilir. 
Sanat araştırmaları, 1950’lerden itibaren bölgesel ve enternasyonal çerçeve ve ilişkiler içerisinde yerel sanat tarihi yazımlarını, basılı veya bilinir kaynakların ötesinde materyal incelemelerini içerir.

22 Şubat Pazartesi saat 18.00'e kadar süren ön başvurular, araştırmaların konu ve dönem itibariyle uygunluğunu değerlendirme amaçlıdır ve 26 Şubat Cuma saat 18.00'e kadar sonuçlandırılacaktır. Bu ilk aşamayı geçen araştırmalar için son başvuru tarihi 22 Mart Pazartesi'dir.
 
Detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz.
Ön başvuru tarihleri: 18 Ocak-22 Şubat
Ön başvuru yapmak için tıklayın.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.