TÜBİTAK BİGG + KOBİ Mentor Arayüzü Çağrısı Yayımlandı

TÜBİTAK, KOBİ'lerin iş geliştirme ve yenilik kapasitelerini artırmaya yönelik mentorluk mekanizmaları oluşturulması ve yürütülmesine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla “KOBİ'lerin İş Geliştirme ve Yenilik Kapasitelerini Artırmaya Yönelik Mentorluk Mekanizmaları Oluşturulması ve Yürütülmesine Yönelik Destek Çağrısı”na çıkıyor.

Bu çağrı kapsamında oluşturulacak mentorluk mekanizmaları ile TÜBİTAK desteklerinden faydalanmış yenilikçi KOBİ ve BİGG firmalarının Pazar paylarını ve rekabet güçlerini artırmaları hedefleniyor. Mentorluk hizmeti alan KOBİ’lerin;

  • Ciroda artış,
  • Mevcut pazar payında artış,
  • Yeni pazarlara giriş,
  • Yurtdışı satış ya da mevcut yurtdışı satışlarında artış göstermeleri bekleniyor.

KOBİ’lere yönelik mentorluk hizmeti verilmesi konusunda deneyime sahip Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri Çağrıya başvuru yapabilecekler. Proje kapsamında kalkınma ajansları, ticaret ve sanayi odaları, ihracatçı birlikleri, mesleki ve sektörel sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketleri, teknoloji transfer ofisleri, Yazılım Sanayicileri Derneği, Ar-Ge Merkezleri İletişim ve İşbirliği Platformu, Ankara Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği vb. kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılması öneriliyor.

Çağrıya ön kayıt işlemleri 01 Nisan 2022’de başlıyor.

18 Mayıs-01 Temmuz 2022 tarihleri arasında proje başvuruları TÜBİTAK’a sunulacak.

1 Eylül 2022 itibariyle desteklenmeye hak kazanan arayüzler mentorluk faaliyetlerine başlayacak.

%100 hibe şeklinde verilecek desteğin proje bütçesi üst sınırı genel gider dâhil 2.500.000 (iki milyon beş yüz bin) TL’dir. Desteklenen gider kalemleri; personel giderleri, hizmet alımları ve genel giderler olarak belirlendi. KOBİ’lere verilecek mentorluk hizmeti en fazla 600 (altı yüz) TL/saat brüt ücret üzerinden desteklenecektir.

Çağrıyla ilgili detaylı bilgiye erişmek için tıklayınız.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.