Genel Patent Eğitimi

ADYÜ TTO faaliyetleri kapsamında Destek Patent işbirliği ile üniversitemizde patent, faydalı model gibi konularda farkındalığın arttırılması amacıyla “Genel Patent Eğitimi” düzenlenmiştir.

Üniversitemiz akademisyenlerine yönelik düzenlenen, patent verilerinden faydalanma ve patent araştırması konularını içeren eğitime, Destek Patent firmasından Fikri ve Sınai Haklar Patent Vekili Ahmet Furkan AKAKUS konuşmacı olarak katıldı.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen programda patentin, buluş sahibinin çözümünün, belirli bir zaman dilimi içinde, yasal hükümler çerçevesinde koruma altına aldığını gösteren belge olduğunu söyleyen Patent Vekili Ahmet Furkan AKAKUS, " Fikri mülkiyet hakları ikiye ayrılır. Biri telif hakları diğer ise sınai mülkiyet hakkı. Telif hakları; Kişinin her türlü fikri emeği ile meydana getirdiği eserleri üzerinde, hukuken sağlanan haklardır. Ülkemizde telif hakları, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FESK) çerçevesinde düzenlenmektedir. Sınai mülkiyet hakkı ise kanundaki koşulları taşıyan bir buluş için verilen yazılı belgedir " diye konuştu.

Eğitimde ayrıca; Fikri mülkiyet hakları, patent ve faydalı modeller, 6769 sayılı sınai mülkiyet kanunu ve yurt içi - yurt dışı patent başvuru ve tescil süreçleri gibi konular yer aldı. Eğitim soru cevap kısmıyla son buldu.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.