TÜBİTAK TEYDEB Destek Programları Bilgi Günü Düzenendi

Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ-TTO) tarafından düzenlenen "TÜBİTAK TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) destek programları bilgi günü online olarak gerçekleştirildi. Programda Ar-Ge destek programları ile birlikte, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında akademisyenlere ve firmalara yönelik destekler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih DOGANOĞLU yaptıktan sonra sözü Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Seval UYANIK’a bıraktı. TTO Müdürü UYANIK, Merkezin faaliyetleri ile ilgili bilgiler vererek “Rektörlük bünyesinde yapılandırılan merkezin görev ve faaliyet alanları; Üniversite ile sanayi arasında iş birliğini geliştirmek, destek programlarından yararlanmaya yönelik hizmetler vermek, proje geliştirme/yönetim hizmetleri için sanayi ile üniversite arasında kontratlı Ar-Ge projelerin yapılmasını sağlamak, fikri ve sınai mülkiyet haklarının yönetilmesi konusunda akademisyenlere yol göstermek, şirketleşme ve girişimcilik alanlarında öğrenci ve akademisyenlere yönelik faaliyetler yürütmektir.” dedi.

Programda, TÜBİTAK TEYDEB Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu Bilimsel Programlar uzmanlarından Şevkiye Ezgi KOTAN, 1501-Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı, 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı, 1509-Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı,1511-Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programlarını; Onur ÜLGEN, 1505-Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programını; Cansu DURUKAN; 1503-Proje Pazarları Destekleme Programı ve 1602-Patent Destek Programlarının tanıtımını gerçekleştirdi. Program; TÜBİTAK uzmanlarının firma ve akademisyenlerin sorunlarına cevap vermeleriyle sona erdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.