Üniversitemizden Okul Öncesi Dönem Çocukları İçin Teknoloji Destekli Proje
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Vahide YİĞİT GENÇTEN’in Proje Yürütücüsü olduğu ve 1.758.540,00 TL proje bütçesine sahip olan “Teknoloji Destekli Zenginleştirilmiş Sesli Okuma Etkinliklerinin Etkililiğinin Değerlendirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001-ÇABA programı kapsamında desteklenmeye layık görülmüştür.
Projede Üniversitemiz Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Rabia ÖZEN UYAR, Dr. Öğr. Üyesi Filiz AYDEMİR, Türkçe Öğretmenliği Bölümünden Dr. İbrahim DOYUMĞAÇ, Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Saadin OYUCU araştırmacı olarak görev almaktadır.
Ayrıca University of Arkansas’tan Dr. Mehmet GÜLTEKİN yurt dışı araştırmacı olarak projeye destek vereceği projede aynı zamanda lisans ve lisansüstü bursiyerler de görev alacaktır.
06.02.2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde yürütülecek olan proje kapsamında depremden etkilenen okul öncesi dönem çocukların psikososyal gelişimlerini desteklemek için tasarlanacak teknoloji destekli ve zenginleştirilmiş etkileşimli sesli okuma etkinliklerinin (TD-ZESO) etkililiği incelenecektir. Projenin çalışma grubunu bahsi geçen illerde ikamet eden ve okul öncesi eğitim kurumuna devam eden 36-72 aylık çocuğu olan depremzede ebeveyn-çocuk ikilileri oluşturacaktır.
Bu çerçevede Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Vahide YİĞİT GENÇTEN, TÜBİTAK Başkanı Sn. Prof. Dr. Hasan MANDAL’ın katılımıyla 06.02.2024 tarihinde Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “TÜBİTAK Binbirçaba Değerlendirme Toplantısı”na katılarak TÜBİTAK yetkilileri ile söz projenin uygulama süreçlerini değerlendirmiştir.