Adıyaman’da Yankı Projesi Kapsamında Okul Öncesi Öğretmenlerine Yönelik Eğitim Düzenlendi

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adıyaman Üniversitesi iş birliğinde yürütülen “Yankı Projesi” kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik bir eğitim programı gerçekleştirildi. Eğitim, 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.Etkinliğe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cihat Cem Akıncı, Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. Aydın Özdemir, Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Vahide Yiğit Gençten, Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanları ve etkinliğin organizasyonunu yürüten ARGE birimi katıldı.

Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Vahide Yiğit Gençten tarafından verilen eğitim, “Okul Öncesi Öğretmenlerine Yönelik Psiko-Sosyal Destek Olarak Etkileşimli Okuma Etkinlikleri” konusuna odaklandı. Program, öğretmenlere etkileşimli okuma etkinliklerinin psiko-sosyal destek olarak nasıl kullanılabileceği hakkında bilgiler sundu. Eğitime katılan öğretmenler, aldıkları bilgileri kendi eğitim ortamlarında uygulamaya yönelik deneyimler kazandı.